ÖSYS Sonuç Belgesi kurumların, öğrencilerin başarılarını ölçmekte kullandıkları önemli bir belgedir. Birçok burs başvurusunda ÖSYS Sonuç Belgesi istendiğinden nasıl alabildiğini bilmek önemlidir.

Süreci kolaylaştırmak adına buradan Microfon sistemine üye olabilirsin. Bu sayede, burs başvuru rehberi, burs veren kuruluşlar ve burslar hakkında daha birçok içeriğe ulaşabilirsin. Microfon aracılığıyla çeşitli burslara başvurabilirsin.


ÖSYS Sonuç Belgesi Nedir?

Sonuç belgesi, bir öğrencinin Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı’ndaki (TYT-AYT) başarısını gösteren belgedir. ÖSYS sonuç belgesi, bir öğrencinin hangi üniversiteye kaç puanla yerleştiğini ayrıntılı olarak belgeler. ÖSYM tarafından verilen bu belge, burs veren kurumlara o okulu hangi sene kaç puanla kazandığını kanıtlayan niteliktedir.


ÖSYS Sonuç Belgesi Nasıl Alınır?

ÖSYS sonuç belgesini üç yerden alabilirsin. e-Devlet , ÖSYM sonuç sayfası veya bağlı bulunduğun yerdeki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi. İlk iki yöntemi aşağıda açıklayacağız.

1. e-Devlet

Devlet kurumlarına gitmene gerek yok. Belge almak için kurulmuş olan e-Devlet platformu üzerinden ÖSYS sonuç belgesi almak mümkün. Sitede kendi adına oturum açtıktan sonra arama çubuğuna “ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi” yazıp arattığında ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi başlıklı bir arayüz karşına çıkıyor. Bu yeni açılan kısımda, “Uygulamaya Git” butonuna tıklandığında ise link, kullanıcıyı ÖSYM Aday İşlemleri sitesine yönlendiriyor. Siteye giriş yapıldıktan sonra solda, İşlemler sekmesi altındaki “Sonuçlarım” yazısına tıklayarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların sonuçlarına eriş. İlgili sınav satırının en sağında bulunan “Görüntüle” sekmesine tıklayarak sınav sonucunu görüntüle. ÖSYM Sonuç Belgesi indirmek için sınav sonucunun olduğu alanda ekrana sağ tıklayıp açılan sekmede “Yazdır” sekmesine tıkla. “Yazdır” sekmesine tıkladıktan sonra açılan pencerede, sağdaki “Hedef” alanının altında yer alan “Değiştir” sekmesine tıkla ve gelen pencerede “PDF olarak kaydet” seçeneğini seç. Son olarak “Kaydet” tuşuna bas. Tebrikler! ÖSYM Sonuç Belgen başarıyla indirdin.

2. ÖSYM Sonuç Sayfası

İkinci olarak, ÖSYM sonuç sayfası ibaresine tıklayarak ÖSYM sonuç açıklama sistemine eriş. Sınava girdiğin yılı ve YKS ibaresini seçtikten sonra “Bul” butonuna tıkla. Yerleştiğin sınav türünü seç. Açılan sayfada istenen bilgilerini (TC Kimlik No ve Aday şifresi) gir. ÖSYM sonucunun görüntülendiği bir sayfa açılacaktır. Bu kısma ulaştıktan sonra ÖSYM Sonuç Belgesini indirmek çok kolay. Yalnızca sağ tıklayıp yazdır seçeneğine tıkla. “Yazdır” sekmesine tıkladıktan sonra açılan pencerede, sağdaki “Hedef” alanının altında yer alan “Değiştir” sekmesine tıkla ve gelen pencerede “PDF olarak kaydet” seçeneğini seç. Son olarak “Kaydet” tuşuna bas yeterli!

3. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Son olarak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi üzerinden sonuç belgesini almak. Bunun için, sana en yakın Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi şubesine gidip ilgili yetkiliden sınav sonuç belgesini iste. Sana en yakın ÖSYM Koordinatörlüğünü bulabilmek şu sayfayı ziyaret edebilirsin. Koordinatörlüğe gittikten sonra Türkiye Cumhuriyeti kimliğini göstererek sınav sonuç belgesini alabilirsin. Aldığın belgeyi bir tarayıcı yardımıyla tarattıktan sonra sisteme yükleyebilirsin.

E-Bursum belgelerim kısmından kolaylıkla belgelerini yükleyerek burs başvurularını gerçekleştirebilirsin. Sonrasında burs başvurusu için gereken her şey hazır.


Diğer burs belgeleri hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için senin için hazırladığımız ve kapsamlı bir şekilde burs başvuru belgelerini açıklayan yazımızı ziyaret edebilirsin. Ayrıca kurumlara dair özel ve 2022-2023 dönemi için güncel yazılarımızı ve sitemizi gözden geçirmeni öneririz. Burs Ara kısmında güncel olan tüm burslara ulaşabilirsin.


burs ara görseli
Burs mu arıyorsun? O zaman tıkla!